Čarter osiguranje od posljedičnih šteta

Odgovorni ste za svako otkazivanje sljedećeg najma plovila, radi štete koju ste vi prouzročili!

Postoji rizik da ćete uzrokovati štetu na unajmljenom plovilu i zbog toga isti više neće biti u funkciji na vrijeme za sljedeći čarter i jer možete biti odgovorni za propust najma po zakonu ili na temelju čarter ugovora.

Osiguranje od posljedične štete u najmu pokriva legitimne regresne zahtjeve zbog otkazivanja najma od četvrtog dana sljedećeg najma do 25.000 EUR. Jer možete unajmiti koji brod želite, gdje god želite, koliko god često želite – širom svijeta!

VAŽNO:

Postoje konkurentne ponude koje u osiguranje od odgovornosti skipera uključuju osiguranje od posljedičnih gubitaka. Smatramo da je to samo uvjetna sigurnost. To je zato što se prema Općim uvjetima odgovornosti (AHB) posljedični troškovi plaćaju samo ako ste na to zakonski obvezni prema relevantnim nacionalnim zakonima.

Budući da je to često premalo za čarter tvrtke, ponekad je u općim uvjetima ugovora o najmu ugovoreno da unajmljivač mora platiti i posljedične troškove štete koje je prouzročio (to može zamijeniti zakonsku regulativu privatnim ugovorom ). Međutim, privatni ugovori nisu obuhvaćeni AHB. Naši uvjeti i odredbe stoga navode:

“Posljedični gubici su pokriveni:
–  na temelju zakonske odgovornosti 
– i ugovorni sporazum.”

Mala razlika s velikim utjecajem.

Prednosti YACHT-POOL osiguranja od posljedičnih šteta u čarteru

Dodatna osiguranja za čarter skipere:

Scroll to Top