U današnje doba postaje normalno ponuditi uslugu, kakva god ona je, jer ima „viška“ kupaca pa što god da ponudimo tržište to pojede. U nautičkom sektoru kod ponuđača usluga promjena vlasništva iz godine u godinu je postala učestala i normalna situacija. Na takav način razina pružene usluge za krajnjeg korisnika u najmanju ruku ostaje ista, ne napreduje ili što je još gore kvaliteta usluge pada.

Kao odgovor na potvrdu minimalne kvalitete pružene usluge sa naglaskom na sigurnost nastao je projekt YACHT-POOL CHECKED&TRUSTED SECURE MARINA koji je započeo 2019. te je ove godine dobio novu dimenziju sa prvim službenim standardom za marine pod nazivom „Yacht-Pool Secure Marina Quality Standard“ skraćeno YPSMQS.

Kako je došlo do ideje za takav jedan projekt? Yacht-Pool je ipak poznat kao specijalizirani posrednik u nautičkim osiguranjima?

Yacht-Pool kao posrednik u osiguranju koji je prisutan na velikom broju tržišta diljem Europe već više od 45 godina nikada nije bio „samo“ orijentiran na osiguranja. Od samih početaka tu je bila ideja pružanja klijentima puno više od samog osiguranja. Kroz godine i mnoštvo raznih projekata s tim ciljem nastao je cijeli niz dodatnih usluga, kontrole kvalitete, ali i sigurnosti za naše korisnike kroz sustav „Yacht-Pool Checked&Trusted“. Jedan od zadnjih takvih projekata nastao je i ovaj projekt sigurnih marina. Sama ideja došla je nakon razgovora sa kolegom Dušanom Orlovićem, direktorom Marine Funtana u jednom neobveznom razgovoru oko toga kako bi mogli bolje i više surađivati, sve sa ciljem da klijentima marine pružimo dodatnu vrijednost za njih i plovilo koje je kod njih na vezu.

Postoji li nekakav pisani standard kojeg se marine članice moraju držati?

Tako je, kao logični nastavak i rast ovog projekta nastao je minimalni standard kvalitete pružanja usluga sa naglaskom na sigurnost marina.  Iako ja nisam direktno iz branše rada u marinama, oformili smo tim stručnjaka te sam ja uz veliku pomoć, savjete i nesebično dijeljeno znanje mojih kolega i partnera, direktorice marine Punat Renate Marević te direktora marine Funtana Dušana Orlovića sastavio navedeni standard. Sam standard nije ništa nedostižno za kvalitetne i dobre marine, međutim daje još jednu dodanu vrijednost korisniku usluga marine koje je dio projekta.

Scroll to Top