Skupa greška!

Mnogi (putni) osiguravatelji nude osiguranje od otkaza putovanja i mnoge kreditne kartice već uključuju osiguranje od otkaza ako se rezervacije putovanja plaćaju kreditnom karticom.

Je li osiguranje od otkaza chartera kod YACHT-POOL-a nepotrebno?

Čuvajte se ove zablude: charter putovanje nije obično putovanje

Budući da charter putovanje nije obično putovanje i ne može se usporediti s rezervacijom rent-a-cara, obećanja usluga mnogih kreditnih osiguravatelja su besmislena. Slučaj čarteraša koji je morao otkazati putovanje zbog zdravstvenih razloga dospio je na naslovnice. Mislio je da je osiguran dodatnim uslugama na svojoj kreditnoj kartici.
Skupa greška! Uključeno osiguranje troškova otkazivanja odnosi se samo na paket putovanja. Tek je intervencijom tiska dobio dio očekivane koristi kao gestu dobre volje.
Pročitajte ovdje: ⏩

Konvencionalne police osiguranja od otkaza ne pokrivaju skipere

Čak i ako je ugovoreno osiguranje od otkazivanja koje također pokriva troškove rezervacije charter putovanja, u malim slovima nećete pronaći izraze kao što su “skiper” i “posada”, a pogotovo ne njihov poseban odnos ovisnosti.

Samo ako je skiper ujedno i osiguranik osiguranja od otkaza i sam je rezervirao charter, osiguranje od otkaza će pokriti troškove otkaza charter tvrtke u slučaju kvara skipera. Međutim, članovi posade ostaju odgovorni za troškove otkazivanja svog dolaska i odlaska jer posada nije osigurana. Ako je član posade odsutan jer se on ili netko od članova njegove obitelji razboli, to također nije osigurani slučaj za skiperovo osiguranje od otkaza – nema zaštite, nema beneficija.

Mnoge konvencionalne police osiguranja od otkaza također ograničavaju svoje beneficije na nekoliko tisuća eura i također diskriminiraju starije klijente isključujući ih ili naplaćujući višu premiju.

Osiguranje od otkaza chartera iz YACHT-POOL-a – razvili skiperi za skipere!

Samo je YACHT-POOL osiguranje od otkaza chartera raznoliko kao i sastav posade chartera. Samo osiguranje od otkaza chartera od YACHT-POOL- a uzima u obzir međusobne ovisnosti i različite raspodjele troškova fleksibilno – i pojedinačno po želji. To znači da samci, parovi, obitelji ili iznajmljivači kreveta koji putuju zajedno mogu prilagoditi svoje osiguranje svojoj osobnoj situaciji. Za svaku dob i za svako charter putovanje.

YACHT POOL preporučuje:

Nema putovanja bez pravog osiguranja od otkaza chartera od YACHT-POOL-a:

✔ Zaštita diljem svijeta – od dana izdavanja police do zadnjeg dana putovanja
✔ Pokriveni su ukupni troškovi za charter i – po želji – za letove i hotelske troškove
✔ Preporučamo odbitak od 20% – ako želite, odbitak nije moguć
✔ Kvar skipera
Ako skiper ne može krenuti na charter putovanje, npr. zbog vlastite bolesti ili bolesti člana obitelji, ne može se pronaći zamjena za skipera i stoga se putovanje ne održi, troškovi skipera i posade bit će nadoknađeni
✔ Kvar člana posade
Ako član posade nije u mogućnosti prisustvovati zbog bolesti ili bolesti člana obitelji, razmjerni troškovi člana posade bit će nadoknađeni.
✔ Ako su dvije osobe rezervirale zajedno i jedna otkaže, druga također može otkazati. Mogući su daljnji individualni dizajni.
✔ Otkazivanje putovanja
Gore navedeni propisi vrijede i ako putovanje mora biti otkazano prije vremena od strane skipera ili članova posade. Troškovi za neiskorišteni dio najma bit će nadoknađeni ako daljnje iznajmljivanje nije moguće.
✔ Osiguravajuće pokriće postoji iu slučaju ozbiljne štete na imovini u kući, na primjer zbog požara ili provale

Obavezno sklopite ⏩ ispravno osiguranje od otkaza chartera prije sljedećeg putovanja!

Ako imate bilo kakvih pitanja, posada YACHT-POOL-a uvijek će vas rado savjetovati!

Dr. Friedrich Schöchl
CEO YACHT POOL

Scroll to Top