Velika imena nisu ništa drugo nego dim i ogledala

koji nam je pokazao npr. B. nelikvidnost Air Berlina, Bavaria Yachtbau iz Giebelstadta ili veliki bankrot Thomas Cooka, na čije smo bilance gledali sa skepsom. Ali iza toga su stajali veliki hedge fondovi koji su ostavljali dojam da su “preveliki da propadnu”.

Zbog toga su mnogi klijenti izgubili svoje depozite. I naravno, potpuno ista stvar može se dogoditi s charter operaterima, kao što nam pokazuju sljedeći primjeri iz prošlosti.


Iz ovog slučaja možemo izvući dvije pouke

1. neke odluke i zaokrete ne mogu predvidjeti autsajderi.
2. Odlično oglašavanje i velika prisutnost na tržištu, pa čak i izvrsne performanse ne govore ništa o ekonomskoj bonitetu poduzeća. Ovo se odnosi na svaku industriju, pa tako i na čarter industriju.

Zato svim skiperima preporučujemo najam s bonitetno provjerenim tvrtkama! Čiji rizik insolventnosti možemo osigurati kod nas.

Postoji li negativna lista?

pitaju nas opet i opet. Da, postoje, ali ih nažalost ne možemo objaviti. Ali postoji pozitivna lista tvrtki koje su pozitivno provjerene od strane YACHT-POOL-a. Nadalje, prijaviti se može bilo koja tvrtka. Ne možete kupiti popis pod oznakom kvalitete ” PROVJERENO & POUZDANO: Sustav financijske sigurnosti ” s kojim se reklamiraju provjerene tvrtke – kreditna sposobnost je ono što se ovdje najviše računa. Ali to nije sve: naši kupci također očekuju da su ostale usluge i poslovne prakse tvrtki koje se oglašavaju s našim logotipom također u redu. Iskustva i povratne informacije od vas, naših kupaca, stoga su također dio evaluacije.

Ako tvrtka nema ovu oznaku, uvijek postoje razlozi za to. Naravno, jedan od razloga može biti i to što tvrtka ne želi proći ovaj godišnji postupak revizije. Stoga se ne može zaključiti da svaka tvrtka koja nije navedena sama po sebi ne ispunjava uvjete YACHT-POOL-a.

Ostanimo povezani!

Željeli bismo vas i ubuduće obavještavati putem našeg YACHT-POOL newslettera o aktualnim kretanjima na tržištu, pravnim slučajevima, promjenama zakona i važnim informacijama za vašu sigurnost. Važne informacije također možete pronaći u biltenima na našoj početnoj stranici i u našu knjigu “Skiperova odgovornost”.

Posada YACHT-POOL-a uvijek će rado odgovoriti na sva vaša pitanja!
Vaša YACHT-POOL ekipa

Scroll to Top