Prava naknada za charter sajam je samo od YACHT-POOL-a

Naš kupac, bivši kapetan potporučnik i zapovjednik podmornice u njemačkoj mornarici s dozvolom sportskog oceanskog skipera i preko 100.000 nautičkih milja iskustva, napisao nam je:

Zbog nekoliko loših iskustava s charter kompanijama, htio sam koristiti YACHT-POOL -ov charter sajamski ugovor za svoj sljedeći charter. Naglasio sam svoju želju za ispravnim dizajnom ugovora i svoje nepovjerenje prema „grčkom” charter ugovoru koji mi je posebno predstavljen te sam također naveo pojedinačne dijelove ugovora koje ne bih prihvatio ni pod kojim okolnostima jer bi mi nametnuli neprihvatljive rizike odgovornosti .

Nakon što je pronađen odgovarajući brod, agencija mi je poslala charter Fairtrag od YACHT-POOL-a . Do sada je sve izgledalo u redu. Kao sumnjiva osoba, tada sam pogledao sitnim slovima potvrde rezervacije i tamo pronašao odredbe i uvjete koji nisu imali nikakve veze s Fairtrag charterom YACHT-POOL -a. Osim toga, čarter kompanija nije navedena od strane YACHT-POOL- a na popisu čarter kompanija koje koriste Fairtrag.

Iz iskustva znam da u Grčkoj charter tvrtka obično inzistira na potpisivanju “grčkog” charter ugovora, što navodno zahtijevaju grčke vlasti. Ovaj grčki standardni ugovor, čiji su uvjeti zapravo već neprihvatljivi, ponekad se dopunjuju i dodatno pogoršavaju razne charter tvrtke.

Zato sam pisao čarter tvrtki i agenciji i zamolio ih da pošalju YACHT-POOL -ov ugovor o charter sajmu na engleskom, jer bi mi bilo teško razgovarati o ugovoru na njemačkom s grčkom čarter kompanijom. Nedugo zatim obojica su mi, međutim, poslali ugovor čarter tvrtke u kojem su, kako se sumnja, sadržavali meni neprihvatljive uvjete. Nisam dobio Charter Fairtrag od YACHT-POOL-a na engleskom jeziku, iako je lako dostupan na web stranici YACHT-POOL-a . Agencija je djelovala iznenađeno kad sam ih suočio s očitim neslaganjem između ugovorne stvarnosti i danih obećanja i prvotno tvrdio da je pogreška. Obećala mi je da će ponovno pregovarati s čarter tvrtkom i promijeniti kritične točke u ugovoru u skladu s tim, a također mi je obećano da će Agencija potpisati Fairtrag Charter YACHT-POOL kao važeći ugovor i poslati mi ga. Navodno se čarter tvrtka uvjerila da je njegov ugovor neprihvatljiv jer je odustao.

Napomena iz YACHT-POOL
Opći uvjeti charter tvrtke uvijek su ključni za vaše charter putovanje – a ne agencija koja samo posreduje u ugovoru charter tvrtke. Na ovoj stranici pronaći ćete popis svih charter tvrtki koje općenito nude Charter Fairtrag – čak i ako rezervirate preko charter agencije po vašem izboru. ­ ­

Osim toga, mnoge druge čarter tvrtke prihvaćaju međunarodne odredbe i uvjete (“Odredbe i uvjeti”) YACHT-POOL -ovog ugovora o sajmu čartera na poseban, izričit zahtjev kupca, kao što pokazuje ovaj primjer.

Stoga vrijedi pitati – ali uvijek obratite pozornost na original od YACHT-POOL-a !

Scroll to Top