Yacht-Pool daje primjer: s novim pečatima kvalitete, posrednik u osiguranju želi pružiti smjernice i pomoći u sprječavanju štete

Provlači se poput zajedničke niti kroz povijest bazena za jahte koji je Dr. Friedrich Schöchl utemeljio ju je prije više od 45 godina kao “interesni fond osiguranika” i želi da se i danas tako shvaća. Bilo da je riječ o onome što je on smatrao neprihvatljivim uvjetima osiguranja, prazninama u pokrivenosti u području charter osiguranja, “otrovnim” klauzulama u ugovorima o charteru ili neosiguranim predujmovima od kupaca chartera operaterima flota, to je uvijek pokretalo početnu iskru za promjenu u njemu . Schöchl je postao jedan od pionira pokrića svih rizika u kasko osiguranju jahti, izumio je osiguranje od odgovornosti skipera, a zatim i šest drugih polica osiguranja za čarter. Stoga je razvio “Charter Fairtrag” ( www.charterfairtrag.de ), u kojem su jasno i pošteno regulirana prava i obveze kako charter tvrtke tako i charterera. Yacht-Pool je jamčio povrat avansa u slučaju bankrota ili insolventnosti operatera flote sa “sigurnosnim certifikatom”.

Yacht-Pool dodjeljuje pečate kvalitete

Danas Yacht-Pool dodjeljuje pečat kvalitete “Checked & Trusted Financial Security System” čarter tvrtkama čiju je kreditnu sposobnost, poslovnu praksu i stanje flote prethodno strogo provjerio. Ovaj pečat, kao i logotip “Fair Charter” (Uvjeti i odredbe), dodjeljuje se godišnje. Ali brodski život uvijek otkriva nove nedostatke koji zahtijevaju kompenzaciju. Yacht-Pool sada izdaje dva nova pečata kvalitete. Prvi – “ Checked & Trusted Skipper ” – temelji se na pritužbama charter tvrtki o “sve većem nedostatku kvalitete među charter skiperima”, “dok istovremeno jahte postaju sve skuplje”. Posljedice su sve veći troškovi šteta, što će se dugoročno odraziti i na veće premije osiguranja. Yacht-Pool stoga radi na programu virtualne nastave. Namijenjen je skiperima koji su već stekli vozačku dozvolu steći znanja koja nisu predmet konvencionalne obuke.

Ovaj “Post Graduate Skipper Program” može se završiti od kuće. Na kraju je virtualni ispit i, ako je uspješan, certifikat. Budući da je iskustvo pokazalo da u nekim marinama briga o plovilu koje nam je povjereno i druge stvari ostavljaju daleko od željenog, Yacht-Pool je u suradnji s vodećim marinama razvio detaljan kodeks kvalitete koji se također fokusira na izbjegavanje oštećenja, ali i na stiže usluga koja se opravdano može očekivati. Marine koje ga ispune dobivaju certifikat “Checked & Trusted Secure Marina”, a vlasnici plovila usidrenih u takvim marinama dobivaju bonus na svoje osiguranje.

CHARTER FAIRTRAG
­
­
PROVJERENO I POUZDANO – FINANCIJSKI SIGURNOSNI SUSTAV
­
­
PROVJERENO I POUZDANO SIGURNA MARINA
­
­­
PROVJERENI I POUZDANI KAMANTI
­
Scroll to Top