MI STAVLJAMO ZNAK!

PROVJERENO I POUZDANO da vam pruži smjernice!

Dragi skiperi,

Člankom “Primjer” želimo skrenuti pozornost i na druge aktivnosti naše tvrtke kojima želimo doprinijeti poboljšanju kvalitete u charter sektoru.

Mnoge charter tvrtke žale nam se na sve manju kvalitetu među charter skiperima, dok su jahte u isto vrijeme sve skuplje. Posljedice su i sve veći troškovi šteta, što će se dugoročno neizbježno odraziti na veće premije osiguranja.

Stoga radimo na virtualnom programu podučavanja koji će skiperima koji već imaju odgovarajuću vozačku dozvolu vaše škole jedrenja pružiti znanja u primjerenom obliku koja nisu predmet konvencionalne obuke. Ovaj virtualni program može se završiti od kuće, a budući da se odnosi samo na već obučene skipere, zovemo ga “Post Graduate Skipper Program”.

Fokus ovog programa je tretman ponavljajućih pogrešaka s kojima se stalno susrećemo u svakodnevnom radu s mnogo tisuća zahtjeva. Greške koje rade čak i iskusni skiperi. Rutina također ponekad može biti uzrok.
­ ­ ­
Svatko tko uspješno završi ovaj program od nas će dobiti odgovarajući certifikat i titulu PROVJEREN & POUZDAN SKIPER. Charter tvrtke će kao što nam je i obećano dati prednost certificiranim skiperima.
­ ­
Ove aktivnosti nastavak su uspješnog uvođenja oznake kvalitete za financijsku sigurnost CHECKED & TRUSTED, koja je uspješna godinama, što ukazuje na financijsku sigurnost i dosljedno dobru uslugu čarter kompanija koje revidiramo godišnje, kako bismo našim klijentima pružili značajnu vodstvo i zaštititi ih od negativnih iznenađenja sačuvati. Obratite pažnju na godinu, jer tvrtka koja je dobra ove godine ne mora nužno biti dobra i sljedeće.
­ ­
Također obratite pozornost na oznaku kvalitete CHARTER FAIRTRAG s “International YACHT-POOL Terms & Conditions” kao osnovom za najsigurniji mogući charter ugovor, koji štiti charter skipera od “otrovnih klauzula” (kako ih naziva BOOTE) ili “klauzula sa kobnim posljedicama” (kako piše YACHT). Jer ugovor o najmu je pravni posao i nepažljivi potpisi su greška. Poštene tvrtke s certifikatom Yacht-Poola nude ove “poštene ponude”! Stoga obratite pozornost na uvjete koji su priloženi vašem ugovoru o najmu. Po ovoj oznaci možete prepoznati uvjete i odredbe koje je izradio Yacht-Pool za vašu zaštitu.

Pitanje koje posebno pogađa vlasnike brodova i jahti je pitanje kvalitete marine kojoj je povjerena briga o vlastitom brodu. Standard kvalitete često je vrlo različit, a popis nedostataka ponekad je vrlo dugačak. Stoga smo u suradnji s vodećim marinama razvili vrlo detaljan kodeks kvalitete, koji je također usmjeren na izbjegavanje štete, ali i na pružanje usluge koja se opravdano može očekivati. ­­ ­

Marine koje udovoljavaju navedenom kodu dobivaju certifikat s CHECKED & TRUSTED SECURE MARINA, a vlasnici brodova i jahti koji su usidreni u takvim marinama dobivaju bonus na svoje osiguranje.

Nakon pečata kvalitete “Checked & Trusted” za čarter tvrtke, osiguravatelj Yacht-Pool sada tjera ljude da sjednu i privuku pozornost s još dvije oznake: pečat za skipere i jedan za marine su u izradi. ­­ ­ ­
­
Riječ “osiguranje” sadrži pridjev “sigurno”. A vlasnici ili unajmljivači jahti mogu se osjećati sigurnima bilo kada im pomognete nakon štete ili ih – što je puno pametnije – unaprijed zaštitite od štete. Netko je mogao pomisliti ovako nešto u Yacht-Poolu kada je stručnjak za osiguranje razvio svoj Checked&Trusted pečat odobrenja za čarter tvrtke.
Oznaka kvalitete pokazala se kao veliki uspjeh, a njome se rado kite brojne tvrtke. Što nije beznačajno – pogotovo ako te čarter agencije ili operateri flota nemaju sjedište u Austriji ili EU i stoga ne moraju nužno podlijegati ovom pravnom sustavu. Svatko tko želi biti “provjeren i pouzdan” kao čarter tvrtka ili operater flote mora prije svega podvrgnuti svoje knjige sveobuhvatnoj reviziji Yacht-Poola. “Solidna financijska sredstva osnovni su uvjet za savršeno održavane i dobro opremljene brodove, apsolutnu higijenu i savršenu uslugu. Sve u svemu, ovo je zdrava osnova za uspješan čarter,” objašnjava osnivač Yacht Poola Friedrich Schöchl. Zbog uspjeha svog prvog pečata kvalitete, Yacht-Pool sada ide korak dalje i želi razviti još dvije oznake kvalitete – jedna je namijenjena podizanju svijesti o sigurnosti među obučenim skiperima u budućnosti, a druga je posebno usmjerena u marinama.

PROVJERENI I POUZDANI KAMANTI

“U zadnje vrijeme često čujemo od mnogih poznatih operatera flota da su kvaliteta i briga skipera u rukovanju brodovima nažalost sve lošiji i lošiji”, kaže Thomas Diglas, koji je bio na čelu austrijske podružnice Yacht-Poola. u Tullnu od siječnja. Yacht-Pool bi to želio ispraviti u budućnosti s “postdiplomskim” programom za skipere, koji se završava pomoću elektroničkog završnog ispita. “Nastavni sadržaj trebao bi biti usmjeren na pružanje informacija o rizicima čije podcjenjivanje uvijek iznova otkrivamo u tisućama manjih i većih šteta u svakodnevnom radu”, kaže Diglas. “Kao primjer

Ovdje treba spomenuti iskustvo s našeg zadnjeg požara, gdje skiper nije imao prisebnosti shvatiti da ako se osjeti miris vatre ili dima, svi električni sustavi moraju se odmah isključiti. Imali biste mnogo požara s potpunim gubitkom
kako bismo to spriječili!”

PROVJERENO I POUZDANO SIGURNA MARINA

The Kvaliteta marina može jako varirati. To ne samo da dovodi do razočaranja vlasnika jahti i skipera jahti, već i do štete koja se može izbjeći. Yacht-Pool je stoga odlučio odati posebno priznanje onim marinama koje na najbolji mogući način osiguravaju dobru uslugu, a time i sigurnost brodova koji su im povjereni. U tu svrhu osiguravajuće društvo izradilo je katalog kriterija koje moraju zadovoljiti marine koje žele koristiti ovaj znak kvalitete. Fokus je prvenstveno na sigurnosnim mjerama. Oznaka se dodjeljuje jednu godinu i još jednu godinu nakon uspješnog testiranja.

CHARTER FAIR TRAY

Pogotovo sada kada se rasprodaju brojni charter ugovori za novu sezonu, valja obratiti pozornost i na uvjete. “Kako bi ugovorni uvjeti ostali pravedni za oba partnera, stvorili smo “Charter Fairtrag” s “International Yacht-Pool Terms & Conditions”, koji je dostupan na svim jezicima relevantnim za charter i koriste ga mnoge charter tvrtke ”, kaže Friedrich Schöchl.

Scroll to Top